Műtét nélküli arcfiatalítás: ránctalanítás szálbehúzással + Hyaluronsavas ráncfeltöltés

A műtét nélküli arcfiatalítás talán az egyik leginkább keresett plasztikai beavatkozások egyike, amelyet nem csak idősek, de gyakran még fiatalabb hölgyek és urak is elvégeztetnek. Klinikánkon is van lehetőség a szálbehúzásos technikával történő ránctalanításnak.

 

Sokáig csak a face-lift, azaz arcplasztika volt az egyetlen olyan eljárás, amellyel kezelni lehetett a megereszkedő, rugalmasságát elveszítő, ráncosodó arcbőrt. Ahhoz, hogy minél hosszabb ideig elkerülhető legyen a tényleges arcplasztika, a szálbehúzással történő ránctalanítás jó megelőző technika lehet. Ez nem jár akkora megterheléssel, mint egy feltöltés – bár nagyon jól kombinálható vele – és végképp nincs akkora mértékű, mint egy face-lift.

Egész pontosan mi is a szálbehúzás?

A ránctalanítás szálbehúzással egy olyan eljárás, amely során apró, varratszerű szálakat juttat a sebész az arc kijelölt területeire, ezzel feszesítve, megemelve az adott területet. A legnagyobb hatása azonban nem ez, hanem az, amivel a szervezet válaszol: attól függetlenül, hogy ezek biológiailag semleges szálacskák, a test megpróbálja „meggyógyítani” az adott területet, méghozzá jelentősebb mennyiségű kollagén termelésével.

ranctalanitas-szalbehuzassal

Maga a kollagén jelentős szerepet játszik a bőr rugalmasságának, egészségének megőrzésében. Mivel a kor előrehaladtával a testünk egyre kevesebbet termel a kollagénből, a ráncosodás elkerülhetetlen. Mire az ember eléri a 70 éves kort, nagyjából 80%-al vékonyabb lesz a bőrünk. Ezután már a gravitáció végzi a feladatát: a meggyengült bőrt lefelé húzza, lógó, ráncos látszatot keltve. A bőr kollagénnel történő megtámogatása jelentős mértékben segít a feszesség megőrzésében, visszaállításában.

A szálak anyaga és szerepe

A természetes gyógyító reakció kiváltása fontos része a ránctalanításnak, különösen szálbehúzással. Ugyanakkor az sosem mindegy, hogy mit „tesz” az orvos a bőrünk alá! Ennél a technikánál biokompatibilis szálakat helyeznek el a bőr alsó rétegében, amelyek idővel felszívódnak. Van olyan szál, amely PLLA-t, azaz Poly L-tejsavat tartalmaz, amely felszívódásakor a bőr mélyebb rétegeiben fejti ki kollagén-termelést stimuláló hatását, ezzel tartósabb hatás elérését serkentve. A szálak ezen túl pedig alapvetően az arcbőre megemelésére vannak használva.

Hogyan is zajlik a ránctalanítás szálbehúzással?

Egy viszonylag gyors, és egyszerű beavatkozásról van szó. A legelső lépés természetesen az, hogy a plasztikai sebésszel konzultál, aki megtervezi az eljárást. Az is lehet, hogy a konzultáció tovább tart, mint az egész eljárás, mivel maga a szálbehúzással történő face-lift kb. 1 órát vesz igénybe. Technikai részleteket tekintve azt érdemes megjegyezni, hogy általában helyi érzéstelenítésben történik, hegekkel nem jár, és bent fekvést sem igényel.

Kombinálja hyaluronsavas ráncfeltöltéssel a tökéletes eredményért!

Talán az egyik legnagyobb előnye ennek a műtét nélküli plasztikai beavatkozásnak, hogy lehetséges más eljárásokkal, tehát például B.Tox, hyaluronsavas ráncfeltöltés vagy egyéb nem invazív arcplasztikai beavatkozásokkal is kombinálni.

Azonnali eredmények!

Aki a szálbehúzásos technikával történő ránctalanítás mellett dönt, szinte azonnal látni fogja az eredményt! Természetesen egy kis pirosodás, egy-egy pici seb még pár napig látszani fog, de a feszes hatás, a „felemelés” azonnal észlelhető! Ez ennek a technikának az az elsődleges tulajdonsága, ami miatt olyan sokan választják!

Klinikánkon fine thread contouring (FTC), azaz finomszálas kontúr kialakítást is végzünk, általában legalább 6 ponton. A „hagyományos” ránctalanítás szálbehúzással árai a 300-600 ezer forint között mozognak, annak függvényében, hogy hány helyre kerülnek szálak. Hatását tekintve a ma elvégezhető legtöbb szálbehúzással történő ránctalanítás akár másfél-két évig is hatásos, sőt, kortól függően akár három évig is megmaradhat a tartás. Ha szeretne gyors és hatékony ránctalanítást, kérjen időpontot, és konzultáljon sebészeinkkel minél hamarabb!