Miben segíthet a MACS lifting?

A MACS lifting egy újfajta eljárás, mely természetes módon valósítja meg a fiatalos, feszes bőrt, elkerülve a korábban természetellenesnek ható, hollywoodi mosolyt.

A MACS eljárás tulajdonképpen a minimal access cranial suspension rövidítése. S hogy miben különbözik a hagyományos arcplasztikától? Az arcplasztika főként a súlyos megereszkedéssel járó esetekben kerül alkalmazásra, és mivel túlzott feszítés történhet, így az arc karakterének megváltozásával járhat. Ezzel szemben a MACS lifting a hagyományos és a mini-arcplasztika előnyeit ötvözi magában. Segítségével minimalizálhatóak a pácienst terhelő tényezők. A sebek mérete csökkenthető, a hegek gyorsabban gyógyulhatnak, valamint a műtét utáni gyulladás és fájdalom is kevésbé jellemző.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legnívósabb budapesti plasztikai sebészet szolgáltatásait igénybe vevők maradéktalanul elégedettek és jó szívvel ajánlanák a klinikát másoknak is. Az itt dolgozó plasztikai sebészek egytől egyig arra törekednek, hogy az arcplasztikával elért eredmény természetes legyen. Nem véletlen, hogy a MACS lifting minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend.

Macs lifting – A legkorszerűbb eljárás

A MACS lifting beavatkozásnak köszönhetően az izmok és a bőr ernyedtsége is korrigálhatóak. A bőr és a mélyebb rétegek is felemelhetőek, viszont az arcidegek sérülésének kockázata minimalizálható.

Az idő nem egyformán hagy nyomot arcunkon. Vannak, akik vékony ráncokkal küzdenek, másokra inkább a mély ráncok a jellemzőek. A non-invazív szépészeti beavatkozások egy idő után már nem hozzák azt a hatást, amit szeretnénk tőlük megkapni. Ennek megfelelően a botox, a ráncfeltöltés vagy például a hámlasztás helyett az arcplasztika kínálta lehetőségekkel érdemes élni.

A MACS lifting technika

A MACS lifting az alkalmazott technikában is eltér a hagyományos arcplasztikától. A kifogástalan végeredmény érdekében a mélyebb szövetek rögzítése az arc csontos területeihez történik. Ennek köszönhetően a megfeszített arcbőrt és a nyakat fedő bőrt – természetesen a felesleget eltávolítva – már feszüléstől mentesen lehet felvarrni a fül elé és az oldalsó hajvonalba. A hegek ebben az esetben is rejtettek maradnak, s mivel a hajszálak átnőnek a hegen, így tökéletesen takarják azt.

Az eljárás során a sebész a megereszkedett mimikai izmokat is a korrigált lágyrészekhez igazítja, így természetes hatást lehet elérni.

Tény egyébként, hogy a MACS lifting során ejtett metszések minimálisak. A mélyebb rétegek emelésével az eredmény is tartósabb. A felszívódó varratok alkalmazásának köszönhetően a varratszedés kellemetlenségei is elkerülhetőek. A beavatkozás altatásban történik, és a klinikán történő néhány nap tartózkodás során a megfelelő fájdalomcsillapítókkal enyhíthetőek a felmerülő panaszok.

Kiknek ajánlott a MACS lifting?

A MACS lifting elsősorban a középső arc-félre fókuszál, ezért ezt 35 és 55 éves kor között szokták a szakemberek javasolni. 55 éves kor felett már inkább a teljes arc-és nyakplasztika ajánlott az érdeklődőknek, mely a mélyebb ráncokat és megereszkedéseket is optimálisan tünteti el. .

Vannak tipikusan olyan jelek, melyek esetében a MACS lifting bizonyulhat ideális választásnak. Ha közepesen lazult meg az arc és a nyak bőre, gyengébb az izomtónus, vagy például az orrszárny és a száj melletti redő az évek során elmélyült, s mellé nyaki ráncok is megjelentek, akkor a legnépszerűbb arcplasztika műtét, a MACS lifting lehet a jó döntés. Nem ritka, hogy a páciensek úgy érzik, szomorú az arckifejezésük, fáradtnak tűnnek. Ezek is rendszerint arra vezethetőek vissza, hogy az arc és a nyak kontúrja megváltozott, a fiatalos feszesség már nem látható.